Pyöränhuoltokurssi 2020

Moikka!

Turun pyöräpaja järjestää alkuvuodesta 2020 pyöränkorjauskurssin. Kurssin tarkoituksena on jakaa pyöränkorjaustaitoja, oppia erilaisten polkupyörien keskeisiä korjausperiaatteita ja rohkaista ihmisiä osallistumaan aktiivisemmin Turun pyöräpajan toimintaan. Pyöräpajatoiminnan keskeisiä periaatteita ovat yhteisöllisyys, vertaisoppiminen ja tiedon jakaminen. Kurssi ei velvoita mihinkään, mutta toivomme, että kurssin käyneet ihmiset tulevat pitämään pajaa auki ja jakamaan taitojaan myös muille.

Pyöränkorjauskurssilla tavataan kuusi kertaa aina sunnuntaisin kello 15 Turun pyöräpajalla osoitteessa Kalevantie 15. Jokainen kurssikerta kestää noin kolme tuntia. Kurssi alkaa 19.1.

Kurssilla kolme kokeneempaa pyöränkorjaajaa jakaa tietojaan päivän teemasta. Kurssilla organisoidutaan pienryhmiin, jossa käytännön harjoituksen kautta tutustutaan pyörän eri osa-alueisiin. Kurssin lopuksi kootaan pienryhmissä polkupyörä, jonka sitä tarvitseva voi ottaa käyttöönsä. Kurssilla ei voi korjata omaa polkupyöräänsä.

Kurssi järjestetään lähtökohtaisesti suomeksi, mutta yksi pienryhmistä voi tarvittaessa operoida englanniksi. Kurssi on maksuton.

Kurssiohjelma:

19.1. Yleistä. Tutustaan erilaisiin pyöriin ja rengaskokoihin. Pienryhmissä puretaan pyörä ja paikataan sisäkumi.

2.2. Jarrut. Pienryhmissä tutustutaan erilaisiin jarruihin.

9.2. Voimansiirto ja vaihteet. Tutustutaan erilaisiin vaihteisiin.

16.2. Laakerit. Tutustutaan ohjainlaakeriin ja erilaisiin keskiöihin.

23.2. Kiekot. Käydään läpi kiekon suoristaminen ja navan laakerit.

1.3. Polkupyörän kokoaminen

Sitovat ennakkoilmoittautumiset 12.1. mennessä osoitteeseen pyorapaja.vapaaratas@gmail.com. Kurssille mahtuu enintään 12 henkeä, eikä kurssia järjestetä, jos ilmoittautuneita on alle kuusi. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua, vaikka et pääsisi jokaiselle kerralle, mutta kurssille valitaan ensisijaisesti ihmisiä, jotka voivat sitoutua koko kurssille. Jos haluat, voit myös ilmoittautua yhdelle kerralle. Tämä on mahdollista, jos kurssilla on tilaa. Tällöin voit täydentää tietotaitoasi kyseisen kurssikerran osa-alueesta.

Tieto on valtaa – jaa sitä!

Mitä: Pyöränkorjauskurssi

Missä: Turun pyöräpajalla, Kalevantie 15

Milloin: Sunnuntaisin klo 15 19.1.-1.3.2020. Ilmoittautuminen 12.1.2020 mennessä, pyorapaja.vapaaratas@gmail.com.

Tervetuloa!